HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2014.04.25. 19:50 *amari

Töltött kucsmagomba

A leányom családjával együtt lelkes természetjárók és gombászok. A gyerekek imádják a gombák keresését, megismerését. Húsvéti gombazsákmányuk az ízletes kucsmagomba volt, népi elnevezése Szent György gomba, süveg gomba, amely egy része szakértői bevizsgálás után a konyhámban landolt. A feléből gombaragu készült, melyet lefagyasztottam későbbi felhasználásra, a másik részéből töltött gomba készült.

20140422 006_kucsmagomba_kosár.jpg

Fűszeres illatú, együregű süvegű és tönkű, szürkésbarna színű a kucsmagomba. Kis ecsettel óvatosan lesöprögettem, majd folyóvízben többször átmostam, mert elég homokosak voltak a gombák, aztán a tönkjüket levágtam a süvegről, ez a raguba került. A süvegeket lecsepegtettem és állni hagytam egy időre, hogy megszikkadjon. Amíg szikkadt a gomba, addig elkészítettem a tölteléket.

Szikkadt kenyeret leöntöttem egy kis tejjel, így ázott egy pár percig, amíg a kenyér teljesen felszívta a tejet, ezt elkevertem, elmorzsáltam. Adtam hozzá két darab felvert tojást, megsóztam, megszórtam egy kis kanál őrölt fekete borssal. Hozzáreszeltem 20 dkg trappista sajtot és tettem még hozzá apróra vágott friss petrezselyem és turbolya levelet. Mindezt jól elkevertem. A töltelékkel megtöltöttem a gombákat, majd hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) egyesével bepaníroztam mindet és forró olajban kisütöttem. Sütés után papírtörlőn lecsepegtettem mindről az olajat és karikákra vágtam. Tartármártással tálaltam.

20140423 007_kucskagomba.jpg

2 komment

Címkék: turbolya kucsmagomba töltött kucsmagomba


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr126086907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovcskati 2014.05.04. 16:13:53

Az ízletes kucsmagomba (Morchella esculenta) és a szentgyörgygomba nem ugyanaz. A májusi pereszke (Calocybe gambosa) népies elnevezése szentgyörgygomba, mivel György-nap környékén terem.
Bármelyik megbízható gombás szakkönyvben (pl. Albert-Locsmándi-Vasas) és a gombaismereti tanfolyamon is így tanítják.

*amari 2014.05.04. 17:32:56

@kovcskati: Köszönöm! A népies elnevezést valahol az interneten olvastam. A bejegyzésem módosítottam.
süti beállítások módosítása