Ma is gyors és egyszerű ételt készítettem csirkemájjal. Valamelyik nap hízott kacsát sütöttem, sok zsírja maradt, így most kacsazsírral készült a hagymás csirkemáj.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg kacsazsír
- 2 darab nagy vöröshagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1,5 dl húsleves
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- majoranna
- só
Megmostam és feldaraboltam a csirkemájat, ami volt még rajta kis felesleges hártya, azt a cica kapta.
Megtisztítottam és nagyobb cikkekre vágtam a vöröshagymát. Egy serpenyőbe felolvasztottam a kacsazsírt, beletettem a hagymát és a felkarikázott zöld paprikát, megpirítottam kicsit, hozzátettem a májat és erős lángon folytattam a pirítást, sűrűn kevergetve addig, amíg a máj kifehéredett és egy kis levet is engedett. Ekkor másfél dl húslevest öntöttem még hozzá, megszórtam őrölt köménymaggal, a borssal, majorannával, belekarikáztam egy friss paradicsomot. 6-8 percig pirítottam még, majd megsóztam és tört, hagymás krumplival, csemege uborkával tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ze11 2010.12.12. 11:49:35
Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:25:50
zsüber 2010.12.12. 12:46:45
Tipikus agglegény kaja.
Szeretem.
clownfish 2010.12.12. 12:48:51
Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 12:51:16
kszabo 2010.12.12. 12:59:24
Már a rómaiak is tudták: Panem et circenses - Kenyeret és cirkuszt!
Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.12.12. 13:03:21
freesleep 2010.12.12. 13:25:36
erinaceus-concolor 2010.12.12. 14:22:54
Lillamama 2011.01.02. 16:03:06
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal