HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.05.29. 20:52 *amari

Epres-krémes

A meleg májusi napsütés érleli már a kiskertekben a cseresznyét és az epret. Nagyon szeretem mindkét gyümölcsöt. Főleg nyersen eszem, később majd befőtt és dzsem is lesz belőlük, de most desszert készült a földieperből.

Hozzávalók: 
  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál finomliszt 
Töltelék:
·         1 kg földieper
 
Krém: 
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál vaniliás kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj
Először folyó vízben alaposan megmostam az epret, leszedtem a szárát és egy szűrűbe tettem, hogy teljesen lecsepegjen róla a víz. Ezután megsütöttem a tésztát.
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájába belekevertem a porcukrot és jól elkevertem. A tojásfehérjéből habot vertem, majd összeállítottam a liszttel a hagyományos piskótatésztát. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 oC-ra előmelegített sütőben megsütöttem, majd a formából kivéve kihűtöttem.
Amíg sült a piskóta, megfőztem a krémet. Egy kevés hideg tejben csomómentesre elkevertem a lisztet, hozzáadtam a tojások sárgáját. A tejbe kevertem a vaniliás kristálycukrot és felforraltam. Amikor már forrt, akkor állandó keverés mellett hozzáöntöttem a lisztes tejet és újra felforraltam. Kevergettem folyamatosan nehogy a lábas aljára égjen a sűrűsödő krém. Amikor besűrűsödött, levettem a tűzhelyről, hozzákevertem és beledolgoztam a vajat és addig kevergettem, amíg teljesen elolvadt. Ezután hűlni hagytam.
Amikor már teljesen kihűlt a piskóta akkor, két részre vágtam, az egyik felét visszatettem a tortaformába, kentem rá a langyos krémből egy keveset, majd sűrűn leraktam félbevágott földieperrel. Ezután ráöntöttem a krémet, rátettem a tortalap másik felét és arra is kentem egy kis krémet. A tetejét is eperrel és mentalevéllel díszítettem, majd 2 órára, ill. a tálalásig hűtőbe tettem.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: piskóta földieper epres krémes


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr172941654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása