HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.12.23. 19:32 *amari

Aszalt szilvás diós golyók

Hagyományos bejgli sütés után karácsonyi desszertnek készítettem ezt az édességet, aminek már ma nagy sikere volt az unokáimnál.

A tavaszi fagyok ellenére termett az idén is az öreg diófánk annyit, hogy sütögetéseimhez lett belőle bőven.

PC224666_diós1.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált dióbél
  • 2 tojás fehérje
  • 4 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 30 szem aszalt szilva

Csokimázhoz:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 5 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

A darált dióbelet összekevertem a mézzel és a barna cukorral, majd két tojásból készült felvert habbal. A keverékből vizes kézzel kis golyócskákat formáltam úgy, hogy mindegyikbe került 1-1 aszalt szilva. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a golyókat. A tepsit 150 oC-os sütőbe tettem légkeveréses üzemmódban és így szárítottam a golyókat kb. 20 percig. Ekkor lezártam a sütőt és teljes kihűlésig, másnap reggelig itt hagytam.

Elkészítettem a csokimázat.

4 evőkanál barna cukrot, 4 evőkanál kakaóport és 5 evőkanál tejjel forraltam össze, majd tettem bele a 10 dkg összetört étcsokoládét és a vajat. Folyamatos kevergetés mellett olvasztottam fel a csokit és a vajat. Ebbe a mázba mártottam a diós golyócskákat, majd papírkapszliba tettem őket.

PC224668_diós.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: dió aszalt szilva karácsony desszert aszalt szilvás diós golyók


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr204979116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása