HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.11.13. 22:44 *amari

Szívvel a konyhában

Aki háztartást vezet otthon, az sok időt tölt el a konyhában és környékén. Néha nagyon fáradtan is neki kell állni sütni-főzni, hiszen hamarosan hazaérnek éhes, fáradt családtagjaink, vagy megérkeznek vendégeink.

Érezzük jól magunkat a konyhában, hiszen ha csak jelképesen is, de itt van a családi tűzhely! Tartsunk mindig rendet! Amikor alaposan körülnézünk ott, meglepve tapasztaljuk, hogy akad néhány csorba tányér, pár műanyag tasak, félig kiürült befőttesüveg, vagy már fonnyadó gyümölcs. Ne sajnáljuk kidobni sérült edényeinket, repedt tányérjainkat, mert ezek mindig negatív energiát sugároznak! Csak ép edényeket, eszközöket használjunk a főzéshez és a terítéshez, étkezéshez. Élelmiszereink között se tároljunk már használhatatlan alapanyagokat. A hűtőben külön csomagolt élelmiszerek, friss, egészséges, mosott zöldségek és gyümölcsök legyenek.

Amikor elkezdünk főzni, szeretettel, mosolyogva gondoljunk azokra, akiknek készül az étel, hiszen szívünk melegét, energiáját is beletesszük az ételbe. Az előkészítés során csodáljuk meg az alapanyagokat, nézzük meg milyen színes, szép is lehet például egy karfiol rózsája, egy fej kelkáposzta, vagy egy hamvas őszibarack. Fedezzük fel a konyhában terjengő illatokat. A hagymaszag ugyan elég erős és jellegzetes, mégis hozzátartozik illata a főzéshez. Amelyik házban, lakásban nincsen néha ételszag, az nem is otthon. Munka közben, ha egyedül vagyunk, hallgassunk zenét! Gyerekeinket is vonjuk be a közös munkába, hiszen közben beszélgethetünk, de új ismereteket szerezhet a gyerek, amikor felfedezi konyhánk és ételeink világát.
Az étkezések után tegyünk rendet! Mosogassunk jó kedvvel, valami dallamot dúdolva, vagy gondoljunk arra, hogy milyen jóízű volt az étel arról a tányérról, ami éppen a kezünkben van, mindenki örömmel evett és most szép csillogó edényeink lesznek újra. Ezt a munkát úgyis el kell végezni, ha „nemszeretem” munka, így ne morogva, rossz érzéssel álljunk neki, mert mindenképen megcsináljuk, akkor is, közben rosszul érezzük magunkat.
Táplálékkal szervezetünk energiához jut. Amikor szeretteinknek, örömmel, jó szívvel készítjük el ételeinket, pozitív energiánkat adjuk át úgy, hogy közben mi magunk is feltöltődünk, és jól éreztük magunkat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr531523637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása