Lepcsánka, tócsni, cicege, tócsi, lapcsánka, matutka, macok, harula és ki tudja még milyen néven, mind ugyanaz. Sör- és borkorcsolyának fokhagymás joghurttal vagy tejföllel kiváló étel, de kitűnő köretnek, vagy főzelékhez feltétnek.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors
- 3 darab tojás
- finomliszt kb. 40 dkg
- étolaj a kisütéshez
A nyers krumplit meghámoztam és nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeltem, megsóztam, megborsoztam 1 kávéskanál őrölt fekete borssal, hozzáteszem a három darab egész tojás, belepréselem a fokhagymát, majd annyi finomliszttel kevertem össze, hogy galuska sűrűségű, híg tésztát kapjak.
Egy evőkanállal forró olajba szaggatom, ellapítom, hogy minnél vékonyabb legyen, elsimítom az olajban és mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem ki, hogy lecsöpögjön róla az olaj.
Tojás hozzáadása nélkül is készülhet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.