HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.07. 15:48 *amari

Lepcsánka

Lepcsánka, tócsni, cicege, tócsi, lapcsánka, matutka, macok, harula és ki tudja még milyen néven, mind ugyanaz. Sör- és borkorcsolyának fokhagymás joghurttal vagy tejföllel kiváló étel, de kitűnő köretnek, vagy főzelékhez feltétnek.

Hozzávalók:

-          1 kg krumpli
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          só ízlés szerint
-           bors
-          3 darab tojás
-          finomliszt kb. 40 dkg
-          étolaj a kisütéshez
 
A nyers krumplit meghámoztam és nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeltem, megsóztam, megborsoztam 1 kávéskanál őrölt fekete borssal, hozzáteszem a három darab egész tojás, belepréselem a fokhagymát, majd annyi finomliszttel kevertem össze, hogy galuska sűrűségű, híg tésztát kapjak.
Egy evőkanállal forró olajba szaggatom, ellapítom, hogy minnél vékonyabb legyen, elsimítom az olajban és mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem ki, hogy lecsöpögjön róla az olaj.

Tojás hozzáadása nélkül is készülhet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék feltét sörkorcsolya borkorcsolya tócsi tócsni cicege lapcsánka macok lepcsanka matutka harula


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr71580564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása