Hozzávalók:
· 1 csomag réteslap
· 1 üveg magozott meggybefőtt
· 25 dkg darált mák
· 2 evőkanál búzadara
· 2 dl tejszín
· 1,5 dl tej
· 4 evőkanál kristálycukor
· 1 étolaj
· 1 dl tej
· tetejére ízlés szerint porcukor
Először elkészítettem a tölteléket. A darált mákot összekevertem 2 evőkanál búzadarával, a kristálycukorral, ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, 1,5 dl tejet, beletettem a lecsepegtetett magozott meggyet és az egészet jól összekevertem. A megmaradt meggylével Benedek unokámmal koccintottunk mindenki egészségére, na meg az övére is, mert nagy segítség volt a konyhában. Kevert-kavart, olajozta a tespit és kóstolgatott.
Ezt a máktölteléket szoktam készíteni a karácsonyi beiglihez is.
A réteslapot készen vásároltam. Egy rúd réteshez két lapot tettem egymásra. A fenti keverékből két rúd rétes lett. A lapokat tejjel elkevert étolajjal kentem meg, erre halmoztam a tölteléket, feltekertem, a tetejét is megkentem a tejes olajjal, majd 200 oC-os légkeveréses villanysütőben kiolajozott tepsiben világos barnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.