Hozzávalók:
- 50 dkg marhalapocka
- 1 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pár karika zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- só
A húst megmostam, vékony csíkokra vágtam. A kis darabokra felvágott vöröshagymát étolajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a zöld paprikát, 4 cikkre vágott paradicsomot, az áttört fokhagymát és a húst, megsóztam, egy kicsit megborsoztam, öntöttem hozzá 1 dl vizet és így pároltam fedő alatt 20 percig. Közben kevergettem és pótoltam az elforrt levet. Amikor már puha lett a hús, sűrű lére párolva, akkor még megszórtam fehér borssal. Petrezselymes rizzsel és fejes salátával tálaltam.
Petrezselymes rizs:
25 dkg rizst megpirítottam étolajon majd hozzáöntöttem fél liter vizet és megsóztam. Addig főztem fedő alatt, amíg a víz elforrt róla. Ekkor levettem a tűzhelyről, rászórtam az apróra vágott zöld petrezselyem levelet, összekevertem, és így még fedő alatt párolódott kb. 20 percig.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.