Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg darált tepertő
- 1 tojás
- 1 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg zsír
- só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
Enyhén cukros, langyos tejben megfuttattam az élesztőt.
A lisztet elkevertem a darált tepertővel, hozzáadtam a tojást, az élesztős tejet, tejfölt, megsóztam, borsoztam és az egészet összegyúrtam, majd meleg helyere tettem egy órára, hogy megkeljen. Ez a meleg hely az 50 oC-os sütőm volt.
Amikor megkelt, vékonyra kinyújtottam, megkentem zsírral és összehajtogattam, majd így pihent a tészta a melegben egy bő fél órát. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtottam a tésztát, a tetejét késsel szépen bekockáztam, megkentem felvert tojással és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem őket még egy fél órára, majd 220 oC-ra felmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.