A szűzpecsenye a sertéshúsok között az egyik legnemesebb falat. Szívesen főzök vele én is, mert sokféle módon variálható. Most tejszínes gombával készült a szűzérme.
Hozzávalók:
· 70 dkg szűzpecsenye (egészben 2 darab)
· 4 evőkanál étolaj
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 50 dkg sampion gomba
· 1 cső zöldpaprika
· 2 dl főzőtejszín
· 1 dl fehérbor
· 3-4 szál metélőpetrezselyem
· őrölt fehérbors
· só
Elkészítése:
Megtisztítottam a gombát és karikákra vágtam. Felkarikáztam a zöldpaprikát. A nagy fej vöröshagymát megpucoltam, apró darabokra vágtam.
A szűzpecsenyét kb. másfél cm-es érmékre szeleteltem és egy magas falú serpenyőben forró olajban mindkét oldalát megpirítottam. Ekkor levettem a tűzről, hozzáadtam a hagymát és a gombát, paprikát, megsóztam, megborsoztam, ráöntöttem az 1 dl bort, egyenletesen elkevertem, visszatettem a tűzhelyre, fedő alatt fél órát pároltam. Néha megkevertem, a végén 5 percig fedő nélkül forraltam még, majd hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemlevelet és a tejszínt.
Curry-s rizst készítettem hozzá köretnek.
Három evőkanál étolajon megpirítottam egy bögre rizst. Felöntöttem két bögre vízzel, megsóztam és fedő alatt forraltam addig, amíg elforrt róla a víz. Ekkor megszórtam és összekevertem egy kávéskanál curry porral, levettem a tűzhelyről és fedő alatt hagytam még 10 pecig párolódni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.