”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.03.27. 17:05 *amari

Gombás szűzérmék

A szűzpecsenye a sertéshúsok között az egyik legnemesebb falat. Szívesen főzök vele én is, mert sokféle módon variálható. Most tejszínes gombával készült a szűzérme.

 

Hozzávalók:
 
·         70 dkg szűzpecsenye (egészben 2 darab)
·         4 evőkanál étolaj
·         1 nagy fej vöröshagyma
·         50 dkg sampion gomba
·         1 cső zöldpaprika
·         2 dl főzőtejszín
·         1 dl fehérbor
·         3-4 szál metélőpetrezselyem
·         őrölt fehérbors
·        
 
Elkészítése:
 
Megtisztítottam a gombát és karikákra vágtam. Felkarikáztam a zöldpaprikát. A nagy fej vöröshagymát megpucoltam, apró darabokra vágtam.
A szűzpecsenyét kb. másfél cm-es érmékre szeleteltem és egy magas falú serpenyőben forró olajban mindkét oldalát megpirítottam. Ekkor levettem a tűzről, hozzáadtam a hagymát és a gombát, paprikát, megsóztam, megborsoztam, ráöntöttem az 1 dl bort, egyenletesen elkevertem, visszatettem a tűzhelyre, fedő alatt fél órát pároltam. Néha megkevertem, a végén 5 percig fedő nélkül forraltam még, majd hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemlevelet és a tejszínt.
 
Curry-s rizst készítettem hozzá köretnek.
 
Három evőkanál étolajon megpirítottam egy bögre rizst. Felöntöttem két bögre vízzel, megsóztam és fedő alatt forraltam addig, amíg elforrt róla a víz. Ekkor megszórtam és összekevertem egy kávéskanál curry porral, levettem a tűzhelyről és fedő alatt hagytam még 10 pecig párolódni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szűzpecsenye gombás szűzérme sampion gomba curry s rizs


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr951873191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása