Húsvéti vendégváró hidegtálról nem hiányozhat a töltött tojás. Elkészítése egyszerű és számtalan módon variálható a töltelék. Alap a keményre főtt tojás. Ma főztem meg a húsvéti asztalra szánt színes tojásokat is, a főzővízbe lilahagyma száraz héját tettem, ettől különleges színt kapott a tojások héja.
Elkészítése:
A tojásokat megmossuk, 8 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már lehűlt, leszedjük a héját, hosszában kettévágjuk.
A sárgáját annyi tálkába osztjuk szét, amennyi ízesítésűt készítünk. A tojássárgáját villával megtörjük, megsózzuk. Összekeverhetjük majonézzel, joghurttal vagy tejföllel és megfűszerezzük. Használhatunk ízesítésre mustárt, curry-t, bazsalikomot, metélőhagymát, fokhagymát és másféle zöldfűszert is, ízlésünk szerint. Krémszerűre keverjük a fűszeres tojássárgákat és visszatöltjük a félbevágott tojásfehérjékbe. A tojások tetejét leönthetjük kis majonézzel és szórjuk meg zöldfűszerrel. Tálalásig tároljuk a hűtőben.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.