A krumplis tészta is hagyományos magyaros étel, mi is, ahogyan sokan mások nagyon szeretjük. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ma ecetes fejes salátával ettük, mert még nem kész a kovászos uborka.
Hozzávalók:
- 20 dkg kockatészta
- 3-4 darab krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál zsír vagy étolaj
- só
- őrölt feketebors
A krumplit meghámoztam, apró kockára vágtam és sós vízben megfőztem. Amikor megfőtt, akkor leöntöttem róla a főzőlevet, tettem hozzá egy evőkanál zsírt és durvára összetörtem a krumplit.
A megtisztított vöröshagymát felvágtam és zsíron világosbarnára pirítottam, majd megszórtam őrölt fekete borssal, hozzákevertem a megtört krumplihoz és alaposan összekevertem. Ettem már olyan tésztát, ahol őrölt paprikát is tettek a krumplihoz, de én nem szoktam.
A kockatésztát lobogó, sós, olajos vízben kifőztem, amikor készen lett, lecsepegtettem és belekevertem a hagymás krumpliba, majd ropogósra pirítottam az alját.
Most van a fejes saláta szezonja, így ecetes salátát készítettem. 0,7 liter vízhez tettem két kávéskanál sót, két evőkanál kristálycukrot, jól elkevertem az egészet, amikor felodódott minden, akkor adtam még hozzá 4 evőkanál 10 %-os ételecetet és ebbe a lébe csipegettem az alaposan megmosott saláta leveleit.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.