Hétvégi reggelinkhez tejfölös túrót készítettem. Elkészítése egyszerű és gyors. Gyakran készítek ilyen ételt, mert szeretjük. Az alap a tejföl és túró, ezt ízesítem főleg azokkal a zöld fűszerekkel, amik a fűszerkertemben nőnek. Petrezselyem, snidling, kapor, bazsalikom gyönyörűen zöldell most is, a sok esőtől nagyon dús mind.
Izlésünknek megfelelően fűszerezhetjük még a túrót őrölt paprikával, borssal, őrölt köménnyel, vöröshagymával, fokhagymával, zellerlevéllel, pritaminpaprikával, szóval azzal, amit szeretünk.
Elkészítése:
20 dkg tehéntúrót megsóztam, egy villával jól összetörtem, hozzáadtam három evőkanál tejfölt, ezzel simára, kenhetőre kevertem. Egy marék metélőhagymát (snidling) apróra vágtam, majd ezt is hozzákevertem és már készen is volt a snidlinges tejfölös túró. Fogyasztásig betettem a hűtőbe.
Friss sós péksüteménnyel, vagy pirított kenyérrel szoktuk enni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.