Érik a ropogós cseresznye. Sajnos nekünk nincs cseresznyefánk, de pár napja kaptunk egy nagy kosár érett gyümölcsöt. Elsősorban frissen ettünk belőle, majd gyümölcsturmix készült és sütöttem egy pitét is, ami azonnal elfogyott, ahogyan kihűlt.
Hozzávalók:
- 15 dkg rétesliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 1 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
- cseresznye
A lisztet összekevertem a vajjal, majd a porcukorral, tojással, tejföllel és a sütőporral, és egy fakanállal laza tésztát kevertem.
Kiolajoztam egy 25 cm átmérőjű kerek formát és beleöntöttem az elkevert tésztát. A tetejét sűrűn megszórtam kimagozott cseresznyével, majd 180 oC-ra melegített sütőbe tettem és 20 percig sütöttem, ekkor átállítottam a sütőt légkeveréses módra és így sütöttem még 10 percig.
Amikor kihűlt, megszórtam porcukorral és úgy tálaltam.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.