”Szavazz

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.07.03. 19:28 *amari

Kapros-túrós rétes

Laci szomszédtól kisebb kazal kaprot kaptam. A kertjében nagyon sok kelt ki, csak úgy, össze-vissza és most, hogy már megnőtt, kiszedte, ami útban volt más növényeknek. A kapor száráról leszedtem az üde zöld leveleket és nagyon apróra összevágtam, dobozba tettem és lefagyasztottam, hogy bármikor elő tudjam venni. Szívesen használom a kaprot tökfőzelékhez, zöldbabhoz, de főtt húsokhoz kaporszószt is készítek néha. Szeretjük a kapros-túrós lepényt, rétest.

 
Hozzávalók:
 
  • 1 csomag fagyasztott, leveles, hajtogatott tészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • izlés szerint só
  • kaporlevél
  • zsemlemorzsa 
A tehéntúrót megsóztam, villával jól áttörtem, megszórtam két evőkanál apróra vágott friss kaporlevéllel és összekevertem a tejföllel. Ha nagyon leves, híg lenne a túró, akkor tegyünk hozzá 1-2 evőkanál búzadarát.
A tésztát közben kiolvasztottam, vékonyra nyújtottam, megszórtam kis zsemlemorzsával, rákentem a kapros túrót, majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd előmelegített sütőben 180 oC-on világosbarnára sütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: kapros túrós rétes


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr832127571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása