A paradicsomlé főzés után még készítettem paprikakrémet is, jó erőset, az ételeink ízesítéséhez.
Hozzávalók:
- 1 kg piros-zöld színű pritamin paprika
- pár darab erős paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 3 darab nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál só, ill. ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, feldarabolt paradicsomot egy fazékba tettem, ráreszeltem a megtisztított vöröshagymát, hozzáadtam a kicsumázott, pici darabokra vágott paprikát, felforraltam és kb. 5 percig főztem. Ekkor botmixerrel összezúztam úgy, hogy kicsi darabok is maradjanak benne, megsóztam, visszatettem a tűzhelyre, majd még így forraltam állandó kevergetés mellett 10 percig.
Kis üvegekbe szedtem, a tetejére étolajat öntöttem és légmentesen lezártam. Száraz dunsztba tettem holnapig.
Amikor felbontok egy üveget, utána már a hűtőben tárolom, mert csak egy-egy kis kanál krémet szoktam használni főzéshez.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.