”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.10.14. 22:01 *amari

Krumplimóring

Pár napja ügyeimet intézve ballagtam a megyeszékhely sétálóutcáján. Nem sétáltam, hiszen manapság alig van idő a sétára, mindig szorít az idő, de azért nem is rohantam. Nézelődtem amikor elsietett mellettem egy mobilozó lányka és nagyon határozottan magyarázott valakinek:

- Talán süssél csirkét és hozzá móringot készíts, tudod, azt szeretem!

Ennyi volt, amit a beszélgetésből hallottam és gyorsan megfordultam, megnéztem a telefonálót. Kivel beszélhetett? Talán az anyukájával vagy a nagymamával, akihez hazamegy a hétvégére.

Móring…. olyan régies szó, évtizedek óta nem hallottam senkitől se, pedig az édesanyám sokszor főzte. Szégyellem, de ahogy ránéztem a lányra, előítéleteim támadtak, pedig tudom, azok csalnak, ha csak ránézésre ítélünk meg valakit. Ápolt volt, narancssárga hosszú, lobogó hajjal, rikító lila-zöld ruhákban nagy léptekkel hanyagul rohant. Az ilyenek salit, parit, hambit, szenyát kapnak be – gondoltam, nem móringot esznek.

Gondolataimmal mentem tovább és elhatároztam, hogy hamarosan én is krumplimóringot készítek köretnek. Elkészítése egyszerű, sűrűn is készítek ilyet, csak már elég régen hagymás krumpli a neve nálunk.
A meghámozott, apróra vágott krumplit sós vízben megfőzöm, majd leöntöm róla a vizet és durvára összetöröm. Amíg fő krumpli, addig sertészsíron egy nagy fej felkarikázott vöröshagymát dinsztelek, egy cső karikára vágott zöld-piros erős paprikával. Amikor kész, akkor megszórom őrölt paprikával, összekeverem a zsíros hagymával és az egészet a tört krumplira öntöm és jól összekeverem. A paprika el is maradhat, aki nem szereti.
Kiváló köret sült húsokhoz.
 

Szólj hozzá!

Címkék: köret móring krumplimóring


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr162372756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása