”Szavazz

HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.28. 19:36 *amari

Forralt bor

Túl vagyunk már a karácsonyi ünnepen, vendéségen. Nálunk is volt mindenféle étel, ital, hagyományos menű volt, olyanokat főztem, amiket szeretünk, volt bajai halászlé, sült pulyka, natúr libamáj, saláták, diós és mákos bejgli, püspökkenyér, mákos guba most csak így a teljesség nélkül.

Hideg volt az ünnep, megmaradt a hideg és a hó mostanra is. Új évig már többnyire itthon vagyunk a jó melegben, de azért kis séta is kell a szabad levegőn, meg van hólapátolás, kutyafuttatás, aztán jól esik pihenni, beszélgetni egy kis forralt bor mellett.
Szeretem a forralt bort, mert kellemes az íze és jól átmelegít. Elkészítése egyszerű, alap egy jó minőségű vörös bor, bár készülhet fehér borból is, cukor vagy méz, sokféle fűszer. Én szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjat szoktam bele tenni és mézet, a férjem őrölt borsot. Tehetünk bele szárított gyümölcsöket és citromot, narancsot is, ki-ki ízlése szerint fűszerezheti.
A klasszikus forralt bor elkészítése egyszerű, a bort és a fűszereket meg a cukrot, mézet egy edénybe tesszük és felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Amikor már gőzölög, akkor vastag falú füles pohárban vagy bögrében tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tél forralt bor


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr512544673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása