Túl vagyunk már a karácsonyi ünnepen, vendéségen. Nálunk is volt mindenféle étel, ital, hagyományos menű volt, olyanokat főztem, amiket szeretünk, volt bajai halászlé, sült pulyka, natúr libamáj, saláták, diós és mákos bejgli, püspökkenyér, mákos guba most csak így a teljesség nélkül.
Hideg volt az ünnep, megmaradt a hideg és a hó mostanra is. Új évig már többnyire itthon vagyunk a jó melegben, de azért kis séta is kell a szabad levegőn, meg van hólapátolás, kutyafuttatás, aztán jól esik pihenni, beszélgetni egy kis forralt bor mellett.
Szeretem a forralt bort, mert kellemes az íze és jól átmelegít. Elkészítése egyszerű, alap egy jó minőségű vörös bor, bár készülhet fehér borból is, cukor vagy méz, sokféle fűszer. Én szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjat szoktam bele tenni és mézet, a férjem őrölt borsot. Tehetünk bele szárított gyümölcsöket és citromot, narancsot is, ki-ki ízlése szerint fűszerezheti.
A klasszikus forralt bor elkészítése egyszerű, a bort és a fűszereket meg a cukrot, mézet egy edénybe tesszük és felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Amikor már gőzölög, akkor vastag falú füles pohárban vagy bögrében tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.