HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.12.31. 15:45 *amari

Szilveszter

Tegnap pár kiló csülök-farok-köröm, fokhagyma és erős paprika összeállítással főztem egy nagy fazék kocsonyát, szépen kidermedt már. Kész a friss disznótoros hurka-kolbász párolt, hordós káposztával, na meg néhány pár juhbeles virsli figyel a hűtőben, van mit ennünk napokig. A hagyomány miatt újév napján lencselevest fogok még főzni füstölt kolbászkarikákkal.

Édességnek rétest szokás sütni az év fordulójára, de most elmarad, most vajas-mazsolás-vaníliás csiga készült.
 
Hozzávalók:
 
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só 
Langyos cukros tejben megfuttattam az élesztőt majd a fentiekkel lágy, kalácstészta állagú anyagot gyúrtam majd egy fél óráig pihentettem, ezután másfél cm vastagságúra nyújtottam.
A kinyújtott tésztát megszórtam vaniliás cukorral, megolvasztottam 15 dkg vajat és rákentem a tésztára, megszórtam jó sűrűn mazsolával, majd feltekertem az egészet, mint a beijglit, felvágtam 3 cm-es darabokra és egy tepsibe fektettem minden darabot.
A tekercseket megkentem felvert tojással, megszórtam vaniliás cukorral, pihentettem egy fél órát, majd 180 oC-ra melegített sütőbe tettem és 35 perc alatt készre sütöttem. A teteje szép aranysárga lett a rásült cukortól.
Bőven használtam vaniliás cukrot, így most még azt is készítettem, mert elfogyott az előző adag.
 
 
Vaniliás cukor
 
Egy légmentesen zárható üvegbe 1 kg kristálycukrot (lehet porcukor is) szórtam, tettem bele egy hosszában és keresztben is félbevágott vanília rudat lezártam az üveget és jól összeráztam úgy, hogy a vaníliarúd a cukor között legyen. A cukor rövid idő alatt átveszi a vanília ízét, illatát, ezt használom majd sütéshez-főzéshez, amihez illik a vanília és a cukor.
 

Szólj hozzá!

Címkék: szilveszter vaníliás cukor készítése vajas vaníliás mazsolás tekercs


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr52550753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása