Ma ismét gyors vacsorát készítettem, most kacsamájjal.
Hozzávalók:
- 40 dkg kacsamáj
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 nagy vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- szárított paradicsom
- só
Elkészítése:
A kacsamájat megtisztítottam a hártyáitól, megmostam és kis darabokra vágtam.
Megpucoltam a vöröshagymát, apróra vágtam és a kacsazsíron világos barnára pirítottam, majd hozzáadtam a májat, megszórtam őrölt borssal és egy kis szárított paradicsommal. Így pirítottam 2-3 percig sűrűn kevergetve, megsóztam és azonnal tálaltam.
Köretnek párolt rizst készítettem. Egy bögre megmosott, hosszú szemű rizst két evőkanál kacsazsíron megpirítottam, felöntöttem két bögre vízzel, megsóztam, megborsoztam és addig forraltam fedő alatt, amíg a víz elpárolgott róla. Ekkor lezártam alatta lángot és fedő alatt 15 percig párolódott még.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.