HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.02.06. 16:16 *amari

Paprikás csirke

A magyar konyha egyik jellegzetes étele a paprikás csirke. Gyorsan elkészíthető, sokféle körettel és salátával tálalható.

 

Hozzávalók:
 
  • 60 dkg darabolt csirkehús
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 1 cső zöldpaprika
  • 1-2 darab paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt csemege paprika
  • 1 teáskanál őrölt erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  •  
Megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd megfonnyasztottam az olajon, hozzákevertem a darabolt csirkehúst és így pirítottam, amíg a hús kifehéredett. Ekkor levettem a főzőedényt a tűzről, megszórtam az őrölt paprikával, jól összekevertem, hozzáadtam még a sót, az őrölt köményt, a feldarabolt zöld paprikát és paradicsomot, felöntöttem egy kis vízzel és visszatettem főni. Lassú lángon, fedő alatt puhára főztem. Kevergetni nem nagyon kell, mert összetörhet a hús. Ha elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótolhatjuk, ha kell, de akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg.
Most tojással, kis vízzel, sóval, finomliszttel kevert nokedlit készítettem hozzá köretnek. Van többféle szaggató eszközöm, de mostanában azt a nokedlit szeretjük, amit kanállal szaggatok a főzővízbe.
A kész paprikás csirkét tejföllel és a nokedlivel tálaltam. A savanyúságnak vizes uborka volt hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke galuska nokedli paprikás csirke


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr832642318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása