A magyar konyha egyik jellegzetes étele a paprikás csirke. Gyorsan elkészíthető, sokféle körettel és salátával tálalható.
Hozzávalók:
- 60 dkg darabolt csirkehús
- 1,5 dl étolaj
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 1 cső zöldpaprika
- 1-2 darab paradicsom
- 1 evőkanál őrölt csemege paprika
- 1 teáskanál őrölt erős paprika
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- só
Megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd megfonnyasztottam az olajon, hozzákevertem a darabolt csirkehúst és így pirítottam, amíg a hús kifehéredett. Ekkor levettem a főzőedényt a tűzről, megszórtam az őrölt paprikával, jól összekevertem, hozzáadtam még a sót, az őrölt köményt, a feldarabolt zöld paprikát és paradicsomot, felöntöttem egy kis vízzel és visszatettem főni. Lassú lángon, fedő alatt puhára főztem. Kevergetni nem nagyon kell, mert összetörhet a hús. Ha elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótolhatjuk, ha kell, de akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg.
Most tojással, kis vízzel, sóval, finomliszttel kevert nokedlit készítettem hozzá köretnek. Van többféle szaggató eszközöm, de mostanában azt a nokedlit szeretjük, amit kanállal szaggatok a főzővízbe.
A kész paprikás csirkét tejföllel és a nokedlivel tálaltam. A savanyúságnak vizes uborka volt hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.