Ez egy csirkehússal készült étel, ami nem magyaros. A curry karakteres fűszer, ritkán használom, de hát nem lehet minden étel paprikás.
Hozzávalók:
- 50 dkg darabolt csirke
- 2 darab alma
- 1 darab paradicsom
- 5 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl tej
- curry
- őrölt fehér bors
- só
A curry port és az őrölt borsot elkevertem az olajjal. A csirkehús darabokat egyenként megsóztam, majd egy tálba tettem, ráöntöttem fűszeres olajat, jól összekevertem, majd a hűtőbe tettem egy fél órára.
Megpucoltam és apró cikkekre vágtam az almát, kis kockákra a paradicsomot, majd egy serpenyőben megolvasztottam a vajat és egy percig kevergetve pirítottam. Ezután beletettem a csirkehúst, öntöttem rá egy dl tejet és fedő alatt lassú tűzön, néha megkeverve puhára pároltam.
Köretnek zöldborsós párolt rizst készítettem és joghurtos uborkasalátát.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.