HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.04.22. 22:23 *amari

Meggyes-mákos szelet

Nagyon szeretjük a mákkal készült édességeket. Ez a süti egyszerűen és gyorsan elkészítehető, több napig is eláll és megőrzi frissességét.

Hozzávalók a tésztához:
 
·         60 dkg finomliszt
·         20 dkg zsír
·         2 evőkanál kristálycukor
·         2 dkg friss élesztő, kis langyos édes tejben megfuttatva
·         késhegynyi szódabikarbona
·         3 tojás sárgája
·         2 dl tejföl
·         csipet só
 
A fenti hozzávalókból lágy tésztát gyúrtam, majd két részre osztottam.
 
Töltelék:
 
·         50 dkg darált mák
·         20 dkg porcukor
·         0,7 l üvegben eltett, kimagozott meggy (2 üveg)
·         meggylé
 
Elkészítés:
 
Egy 40 cm x 32 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és bekapcsoltam a villanysütőt.
A két részre osztott tésztából egy részt akkorára nyújtottam, amekkora a tepsi. A kinyújtott tésztát belesimogattam a tepsibe, rászórtam a porcukorral elkevert darált mák felét, rátettem a kimagozott meggyet, majd a maradék mákot is egyenletesen rászórtam és elsimítottam. A meggy levével meglocsoltam a tölteléket. A lé kb. 3 dl volt. Ezután kinyújtottam a tészta másik részét és beborítottam vele a meggyes-mákos tölteléket. Kézzel szépen elsimogattam, megnyomogattam az egészet, egy villával sűrűn megszúrkáltam és betettem a tepsit a 180 oC-ra előmelegített sütőbe. 35 perc alatt megsült.
Kivettem a sütőből a tepsit, a sütit kiborítottam a nyújtódeszkára és hagytam kihűlni. Közben elkészítettem a tetejére a mázat.
6 evőkanál meggylevet összekevertem 5 evőkanál kristálycukorral és összeforraltam őket egy teflonos serpenyőben. Amikor felforrt, levettem a tűzhelyről és belekevertem 10 dkg vajat. Addig kevertem, amíg a vaj elolvadt, majd ráöntöttem a süteményre, megszórtam apró csokireszelékkel és hideg helyre tettem. Szeletelni majd akkor lehet, ha már teljesen kihűlt és megdermedt a süti tetején a máz.

1 komment

Címkék: meggy mák meggyes mákos szelet


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr672848653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása