HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.04.23. 21:20 *amari

Diós-mazsolás kuglóf

Az ünnepre diós-mazsolás kuglófot készítettem.

 

Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só 
Töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam.
A tojássárgákkal habosra kevertem a cukrot a csipet sóval, majd a lisztet adtam hozzá, a 2 dl langyos tejet, a tejfölt és az élesztős tejet. Az egészet alaposan összedolgoztam. Puha tésztát kaptam, amit egy kisebb téglalapra nyújtottam ki.
A darált diót elkevertem 15 dkg barna cukorral és a mazsolával, majd mindezt belekevertem 10 dkg olvasztott vajba. Ezzel a töltelékkel kentem meg a kinyújtott tésztámat, majd feltekertem, ahogyan a bejglit szoktam és beletettem a kivajazott kuglóf formába. Meleg helyen 45 percig letakarva kelesztettem, majd 180 oC-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt világosbarnára sütöttem.
Még melegen kiborítottam a formából és megszórtam egy kis porcukorral.

2 komment

Címkék: diós mazsolás kuglóf


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr192850548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evaneni 2011.04.24. 02:12:45

Remekul nez ki es biztosan nagyon finom.
Kellemes Husvetot kivanok,
Eva

ildsisy 2011.04.24. 11:26:10

Nagyon gusztusos, még diósan nem ettem, meg kell csinálnom a te recepted szerint!!! :)
süti beállítások módosítása