Az ünnepre diós-mazsolás kuglófot készítettem.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás sárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 dl langyos tej
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg barna cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam.
A tojássárgákkal habosra kevertem a cukrot a csipet sóval, majd a lisztet adtam hozzá, a 2 dl langyos tejet, a tejfölt és az élesztős tejet. Az egészet alaposan összedolgoztam. Puha tésztát kaptam, amit egy kisebb téglalapra nyújtottam ki.
A darált diót elkevertem 15 dkg barna cukorral és a mazsolával, majd mindezt belekevertem 10 dkg olvasztott vajba. Ezzel a töltelékkel kentem meg a kinyújtott tésztámat, majd feltekertem, ahogyan a bejglit szoktam és beletettem a kivajazott kuglóf formába. Meleg helyen 45 percig letakarva kelesztettem, majd 180 oC-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt világosbarnára sütöttem.
Még melegen kiborítottam a formából és megszórtam egy kis porcukorral.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Evaneni 2011.04.24. 02:12:45
Kellemes Husvetot kivanok,
Eva
ildsisy 2011.04.24. 11:26:10