Nagyon szeretjük a gyümölcsökkel készített édességeket. A meggy után most elkezdődött a málnaszezon, így most ez került a tortára.
Hozzávalók:
· 4 darab tojás
· 4 evőkanál porcukor
· 4 evőkanál finomliszt
Töltelék:
· 25 dkg Maroni gesztenyepüré
· 2 evőkanál porcukor
· 2 evőkanál tejszín
· 10 dkg vaj
Díszítéshez:
· 80 dkg málna
· 2 evőkanál porcukor
· 1 csomag színtelen tortazselépor
· 2,5 dl víz
· 1 citrom leve
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájába belekevertem a porcukrot és jól elkevertem. A tojásfehérjéből habot vertem, majd összeállítottam a liszttel a hagyományos piskótatésztát. A masszát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 oC-ra előmelegített sütőben megsütöttem, majd a formából kivéve kihűtöttem. Amikor kihűlt, akkor visszatettem a formába és ott tettem rá a tölteléket és a díszítést.
A töltelékhez a lágy vajat jól elkevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a kiolvasztott, összetört gesztenyemasszát, a tejszínt, majd simára kevertem és rákentem a piskótatésztára.
A 80 dkg érett málnát egyenletesen elosztottam a tortaformában a gesztenyekrém tetején.
Egy csomag tortazseléport 2,5 dl vízzel és 2 evőkanál porcukorral felfőztem, majd hozzáöntöttem a citrom kifacsart levét, és amikor már kicsit meghűlt, akkor a málnára öntöttem, majd tálalásig betettem a hűtőbe.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.