Ez a pogácsa kiváló reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy, rágcsálni. Melegítve is kínálhatjuk, ha maradna másnapra.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (sárga)
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 kiskanál kristálycukor
- só
A krumplit megmostam, majd egészben, héjastól megfőztem. Amikor langyosra hűlt, akkor leszedtem róla a héját és krumplinyomóval apróra törtem, majd megsóztam és rávagdaltam 20 dkg margarint.
Közben egy dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.
Az áttört krumplihoz hozzákevertem még a tejfölt, a két tojás sárgáját, hozzászórtam a lisztet, összekevertem, hozzáöntöttem a megkelt élesztős tejet és lágy, de nyújtható tésztát gyúrtam. Ezután meleg helyre tettem keleszteni. Amikor a kétszeresére kelt a tészta, akkor kb. 3 cm vastagságúra nyújtottam. Ezután a tetejét éles késsel kockásra metszettem és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a pogácsákat szép sorban, megkentem sós felvert tojásfehérjével. 180 oC-ra melegített sütőbe tettem, ahol szép pirosra sütöttem. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.