Kicsi unokám, Bonifác második születésnapját ünnepeltük a napokban. Volt habos, tejszínes tortája gyertyákkal, de én is készítettem neki gesztenyés, erdei gyümölcsös tortát.
Hozzávalók:
· 4 darab tojás
· 4 evőkanál porcukor
· 3 evőkanál finomliszt
· 1 evőkanál kakaópor
Töltelék:
· 50 dkg gesztenyepüré
· 2 evőkanál porcukor
· 1,5 dl tejszín
Díszítéshez:
· 80 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
· 2 evőkanál porcukor
· 1 csomag színtelen tortazselépor
· 2,5 dl víz
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájába belekevertem a porcukrot és jól elkevertem. A tojásfehérjéből habot vertem, majd összeállítottam a liszttel és a kakaóporral a piskótatésztát. A masszát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 oC-ra előmelegített sütőben megsütöttem, majd a formából kivéve leszedtem róla a sütőpapírt és kihűtöttem. Amikor kihűlt, akkor visszatettem a formába és ott tettem rá a tölteléket és a díszítést.
A gesztenyepürét elkevertem a porcukorral és a tejszínnel, majd a kihűlt tésztára kentem.
A 80 dkg fagyasztott erdei gyümölcsöt kiolvasztottam, majd egyenletesen elosztottam a tortaformában a gesztenyekrém tetején.
Egy csomag tortazseléport 2,5 dl vízzel és 2 evőkanál porcukorral felfőztem, és amikor már kicsit meghűlt, akkor a gyümölcsre öntöttem.
Hűtőbe tettem, majd másnap több, mint 200 km utazás után nagyon boldog születésnapot kívántam és kínáltam a tortát.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
tibor978 2011.10.09. 14:15:06
*amari 2011.10.09. 16:48:06