Gyerekkorom egyik kedvence volt ez a desszert. Főtt-kevert tésztával készült fánkféle gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 6 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
A sütéshez étolaj, szóráshoz porcukorral kevert kakaópor.
A tejbe tettem a vajat, csipet sót, majd felforraltam. Amikor felforrt, levettem a tűzről, gyorsan belekevertem a liszt felét, gépi keverővel összedolgoztam, majd a hozzáadtam a liszt másik felét is, azzal is elkevertem. Hozzáadtam egyenként, a 6 tojást, jól elkevertem és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt, akkor belekevertem a sütőport. Egy kanállal bő forró olajba szaggattam a tésztát és világos barnára sütöttem. A kis tésztahalmok magától átfordultak az olajban, amikor az egyik oldal megsült. Amikor mindkét oldal megsült, akkor papírtörlőre szedtem és hagytam jól lecsepegni.
Egy kis tálban összekevertem a porcukrot a kakaóporral, majd a kisült gombóckákat még forrón meghempergettem benne és még melegen tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.