A muffin az egyik leggyorsabban elkészíthető desszert, most ezt készítettem.
Hozzávalók:
- 24 darab kimagvalt meggy
- 20 dkg finomliszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 darab tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg olvasztott vaj
- kis langyos tej (ha szükséges)
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
A tésztához előbb összekevertem a száraz hozzávalókat, majd hozzáadtam a tojást, tejfölt, az olvasztott vajat és simára kevertem.
A sütőt előmelegítettem 180oC-ra, a muffinsütő tepsibe papírokat tettem, majd mindegyikbe ¾ részig a tészta masszából kanalaztam. Közepükbe egy-egy darab meggyet tettem és belenyomtam a tésztába, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.
A kész muffinokat hagytam kicsit a formában hűlni, majd leszedtem róluk a sütőpapírt, egy tálcára rendeztem őket és a tetejükre olvasztott csokoládét csorgattam.
A fenti mennyiségű tésztából 24 darab muffin készült és pillanatok alatt elfogyott.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.