A töltött fasírt gyorsan elkészíthető, hidegen is, melegen is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 egész tojás
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só
- 8 darab kb. egyforma hosszúságú és vastagságú sárgarépa
- 4-5 darab burgonya
- 70-80 dkg-os brokkoli
- 2 darab piros pritamin paprika
- 3 gerezd áttört fokhagyma
A sárgarépát és a burgonyát meghámoztam és egészben lobogó sós vízben megfőztem. Ezután rózsáira szedtem a brokkolit, azt is megfőztem, majd negyedekre vágtam a paprikát és kb. fél percre azt is forró vízbe tettem, majd onnan kivéve leszedtem a héját. Amíg a megfőtt zöldségek hűltek, elkészítettem a mártást, aminek az alapja két tojás sárgájával készült majonéz, amihez hozzákevertem 3 dl tejfölt, egy evőkanál csípős mustárt és három gerezd áttört fokhagymát.
A darált húst megsóztam, borsoztam, hozzáadtam a tojásokat, belereszeltem a vöröshagymát, egy-két evőkanál zsemlemorzsával jól összekevertem, majd egy kiolajozott teflonos forma aljára tettem a keverékből egy 1-1,5 cm vastagságú réteget. Erre a forma hosszában középre leraktam a paprikákat, majd a két szélére szintén hosszában a sárgarépákat. Befedtem a többi töltelékkel, elsimítottam, lefedtem alufóliával, sütőbe tettem és kb. egy órán át sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát és sütöttem még egy fél órát.
Amíg sült a fasírt, elkészítettem a köretet. A burgonyát és a maradék sárgarépát, paprikát apró kockára vágtam, a brokkolit kicsit összetörtem és a majonézes mártáshoz kevertem, majd tálalásig a hűtőbe tettem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.