Hozzávalók:
· 8-10 tejes kifli
· 15 dkg cukrozott darált mák
· 5 dl langyos tej
· 4 evőkanál méz
A kifliket felkarikázzuk kb. 2 cm vastagságúra és egy nagy keverőtálba tesszük.
A langyos tejben elkeverjük a mézet kicsit melegíthetjük, hogy gyorsabban olvadjon a méz, de ne forraljuk fel, majd óvatosan megöntözzük vele a kiflikarikákat, amíg mind jól megszívja magát a mézes tejjel. Ezután laza kevergetés közben megszórjuk az egészet a darált mákkal. Szórhatunk hozzá mazsolát is, kínálhatjuk vanília öntettel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.