Hozzávalók:
· 20 dkg finomliszt
· 20 dkg kristálycukor
· 2 csomag vaniliás cukor
· 2 dl tej
· 2 egész tojás
· 1,5 dl étolaj
· csipet só
· 1 csomag sütőpor
· kb. 50 dkg kimagozott meggy
Egy tálban elkevertem a tejet, a tojásokat, az étolajat,a vaniliás- és a kristálycukrot a csipet sóval, majd hozzáadtam a lisztet és a sütőport, majd alaposan csomómentesre kevertem. Galuska sűrűségű kevert tésztát kapunk a fenti alapanyagokból.
Egy kiolajozott tepsibe öntöttem az elkevert tésztát, a tetejére rászórtam a meggyet és 180oC-ra melegített sütőben készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy mikor van készen a süti. Felvágtam és a tetejét megszórtam pocukorral, de ez el is maradhat.
Bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük. Én készítettem már aszalt barackkal és aszalt szilvával, mazsolával, de nagyon finom friss egressel, földieperrel, szilvával, almával, vagy őszibarackkal is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.