Nem túl fantáziadús étel, de mi szeretjük a sertéspörköltet együtt főzve a krumplival.
Hozzávalók:
· 50 dkg sertés comb
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 1 darab paradicsom
· 1 darab zöldpaprika
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 kávéskanál egész köménymag
· 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
· só ízlés szerint
· 1 evőkanál zsír
· 80 dkg krumpli
Elkészítés:
A húst jól megmostam, apróra kockára feldaraboltam.
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, egy lábosban a zsíron üvegesre pirítottam, majd beletettem a köménymagot, a húst, megsóztam és fehéredésig pirítottam a húst. Levettem a tűzről, megszórtam a paprikával, hozzáadtam a kis darabokra vágott fokhagymát, paprikát, paradicsomot és tettem hozzá kis vizet is, így pároltam fedő alatt ¾ órát. Közben néha kevergettem, pótoltam az elforrt vizet. Igazából sertéspörköltet főztem.
A krumplit meghámoztam, megmostam és négy cikkre vágtam, így tettem a már majdnem megfőtt húshoz, amivel együtt készre főztem. Szerintem nagyon jó ízű lesz a krumpli így, a hússal együtt főzve.
Házi készítésű csemege uborkával tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.