”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.06.09. 19:48 *amari

Göngyölt dagadó

A férjem időnként önállóan egy listával (a vásárolandók, mennyiségek, megjegyzések egy cetlin felsorolva) bevásárol. Néha ugyan nem éppen csak azt hoz haza, amit felírtam és amire gondoltam, de hát ez nem szokott azért nagy gondot okozni.

Pár napja húsért ment és a hentes rádumált egy kilónyi sertés dagadót. Ez nem volt betervezve a főzéshez, de ha már ott volt, akkor kezdeni kellett vele valamit. Nem akartam hagyományosan tölteni, így most megfűszereztem, összegöngyöltem és megsütöttem.
 
 
A dagadó elég vékonyka volt, szépen kilapogattam, megsóztam. A kertben szedtem egy tál spenótlevelet, megmostam, lecsepegtettem róla a vizet és szép sorban a dagadóra rendeztem. 4 nagy gerezd fokhagymát megtiszítottam, préseltem,  és ezt elosztottam a leveleken, megsóztam, megszórtam őrölt fehérborssal, ezután tekercsre göngyöltem a húst, majd vékony spárgával összekötöztem, újra megsóztam, megborsoztam. Betettem egy tepsibe, öntöttem alá egy kis vizet is, kb. 1 cm magasságban volt a tepsiben a víz, lefedtem alufóliával és 180 o C-os sütőben másfél óra alatt készre, puhára sütöttem. Az utolsó 10 percre már levettem a húsról a fóliát és légkeveréssel sütöttem pirosra. Amikor kivettem a tepsiből, egy kicsit hűlni hagytam, majd leszedtem róla a spárgát és szeleteltem belőle az ebédhez, a maradék a hűtőben várakozott másnapig, amikor már hidegen ettük.
Petrezselymes sült krumplival és kovászos uborkával tálaltam.
 

1 komment

Címkék: spenót fokhagyma göngyölt dagadó


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr692069760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.06.10. 19:05:19

Ez nagyon jól néz ki, biztosan isteni finom volt! Én a fokhagymát nem szoktam préselni, inkább egy nagy kés lapjával szétnyomom utána pedig összeaprítom. Ez időben sem több szerintem, mint összenyomni és jobban benne maradnak az olajok és ízek. Próbáld ki egyszer, ha van kedved.
süti beállítások módosítása