”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.01.31. 18:22 *amari

Hagymás kacsamáj

Ma ismét gyors vacsorát készítettem, most kacsamájjal. 

 

Hozzávalók:
 
  • 40 dkg kacsamáj
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagy vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • szárított paradicsom
Elkészítése:
 
A kacsamájat megtisztítottam a hártyáitól, megmostam és kis darabokra vágtam.
Megpucoltam a vöröshagymát, apróra vágtam és a kacsazsíron világos barnára pirítottam, majd hozzáadtam a májat, megszórtam őrölt borssal és egy kis szárított paradicsommal. Így pirítottam 2-3 percig sűrűn kevergetve, megsóztam és azonnal tálaltam.

Köretnek párolt rizst készítettem. Egy bögre megmosott, hosszú szemű rizst két evőkanál kacsazsíron megpirítottam, felöntöttem két bögre vízzel, megsóztam, megborsoztam és addig forraltam fedő alatt, amíg a víz elpárolgott róla. Ekkor lezártam alatta lángot és fedő alatt 15 percig párolódott még.

Szólj hozzá!

Címkék: kacsamáj kacsazsír párolt rizs hagymás kacsamáj


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr22628519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása