Nagyszerű és ízletes köretet készíthetünk sült húsokhoz vöröshagymából vagy lilahagymából.
A megtisztított hagymafejeket hosszában négy cikkre bevágjuk, de nem vágjuk szét a hagymát. A bevagdalt hagymákat egymás mellé rakjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba, megsózzuk, borsozzuk, szórhatunk rá őrölt köménymagot is. Mindegyik tetejére tegyünk egy kis vajat, majd öntsünk alá a sütőedénybe alaplevet, de víz is lehet, kb. 1 cm magasságban. 170 oC-os, közepesen meleg sütőben 45-50 perc alatt szépen átsül, a külső része pedig világosbarna lesz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.