HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.02.06. 19:00 *amari

Fácánleves

Téli hidegben jól esik egy tányér forró leves. A fagyasztóban karácsony óta lapult egy tisztított fácán, most ő került sorra. Tartalmas, erős húslevest főztem.

P2063812_fácánleves1.jpg

 Hozzávalók:

  • 1 darab tisztított, konyhakész fácán
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 nagy fehérrépa
  • 1 leveles zeller
  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab nagy krumpli
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • szárított lestyánlevél
  • pár szál petrezselyemlevél
  • egész és őrölt fekete bors
  • só 

Egy fazékba beletettem egészben a tisztított, konyhakész fácánt, hozzátettem egy nagy fej vöröshagymát, a fokhagymát, egy kávéskanál egész borsot, megsóztam, felöntöttem hideg vízzel annyira, hogy ellepje és lassú lángon egy óra hosszat főztem. A vöröshagymát egészben hagytam úgy, hogy a külső, vörös levelei is rajta legyenek, mert ez szép színt ad majd a levesnek.

Ezután hozzáadtam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a zellert, a lestyánlevelet, a krumplit, de ezt egyben hagytam, pótoltam az elforrt levet és még egy óra hosszat nagyon lassú tűzön főztem. Amikor a hús megpuhult, akkor kész a leves.

A kész léből kiszedtem a húst és a zöldségeket, majd a levet leszűrtem. A lében megfőztem a zöldborsót, majd visszatettem bele a zöldségeket. A fácánt kicsontoztam, a húst kis kockákra vágtam és ezt is beletettem a levesbe, majd összeforraltam.

Levesbetétnek cérnametéltet főztem hozzá. Tálaláskor megszórtam a levest apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Szólj hozzá!

Címkék: leves fácán fácánleves


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr754072616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása