HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.05.15. 19:58 *amari

Krumplis lángos

P5157553_lángos.jpg

Hozzávalók:

  • 3-4 darab közepes főtt krumpli
  • kb. 35-40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál tejföl
  • olaj a sütéshez

Sós vízben megfőtt krumpliról leöntöttem a főzővizet, jó áttörtem és hagytam kihűlni.

Az élesztőt langyos tejben megfuttattam, hozzáadtam a tört krumplihoz, megsóztam, beletettem a tejfölt, lisztet szórtam hozzá, annyit, amennyit felvett és lágy tésztát gyúrtam belőle., majd meleg helyen egy fél órát kelesztettem. Ezután újra átgyúrtam és maroknyi gombócokat formáztam belőle, így pihent egy negyed órát a tészta, majd olajat melegítettem egy serpenyőben és a gombóckákból formált lángost lassú lángon világos barnára sütöttem. Papírszalvétára tettem a kész lángosokat, hogy lecsepegjen róluk az olaj.

Fokhagymás tejföllel tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: lángos krumplis lángos


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr764515082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása