HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.10.23. 19:22 *amari

Mosolygós töltött fasírt majonézes brokkolival

A töltött fasírt gyorsan elkészíthető, hidegen is, melegen is fogyasztható.

PA213906_fasírt1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 egész tojás
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • 8 darab kb. egyforma hosszúságú és vastagságú sárgarépa
  • 4-5 darab burgonya
  • 70-80 dkg-os brokkoli
  • 2 darab piros pritamin paprika
  • 3 gerezd áttört fokhagyma

A sárgarépát és a burgonyát meghámoztam és egészben lobogó sós vízben megfőztem. Ezután rózsáira szedtem a brokkolit, azt is megfőztem, majd negyedekre vágtam a paprikát és kb. fél percre azt is forró vízbe tettem, majd onnan kivéve leszedtem a héját. Amíg a megfőtt zöldségek hűltek, elkészítettem a mártást, aminek az alapja két tojás sárgájával készült majonéz, amihez hozzákevertem 3 dl tejfölt, egy evőkanál csípős mustárt és három gerezd áttört fokhagymát.

PA213907_brokkoli.jpg

A darált húst megsóztam, borsoztam, hozzáadtam a tojásokat, belereszeltem a vöröshagymát, egy-két evőkanál zsemlemorzsával jól összekevertem, majd egy kiolajozott teflonos forma aljára tettem a keverékből egy 1-1,5 cm vastagságú réteget. Erre a forma hosszában középre leraktam a paprikákat, majd a két szélére szintén hosszában a sárgarépákat. Befedtem a többi töltelékkel, elsimítottam, lefedtem alufóliával, sütőbe tettem és kb. egy órán át sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát és sütöttem még egy fél órát.

Amíg sült a fasírt, elkészítettem a köretet. A burgonyát és a maradék sárgarépát, paprikát apró kockára vágtam, a brokkolit kicsit összetörtem és a majonézes mártáshoz kevertem, majd tálalásig a hűtőbe tettem.

PA213904_fasírt.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: töltött fasírt majonézes brokkoli


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr894865065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása