”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2013.01.11. 19:12 *amari

Almás csirkecomb

Ma könnyű, gyors vacsorát készítettem csirkecombbal.

P1105058_almás_csirke.jpg

Hozzávalók:

  • 3 darab csirkecomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 darab alma
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • étolaj
  • őrölt fehér bors

A csirkecombokat egy kis forró olajban megpirítottam. A combokat kivettem az olajból, majd ugyanebben az olajban üvegesre fonnyasztottam a nagy karikákra vágott vöröshagymát és az apró cikkekre vágott kimagozott, maghámozott almát. Egy-két percig együtt pároltam a hagymát és az almát, majd beletettem a csirkecombokat, öntöttem alá másfél dl langyos vizet, megsóztam, megborsoztam és kb. 15 percig fedő alatt összepároltam. Ezután levettem a fedőt a serpenyőről és még fedő nélkül is sütöttem az egészet 4-5 percig. Közben kevergettem is, majd öntöttem hozzá 1,5 dl paradicsomlevet is, hogy ne legyen száraz.

Köretnek párolt rizst készítettem. Egy bögre megmosott, hosszú szemű rizst két evőkanál étolajon megpirítottam, felöntöttem két bögre vízzel, megsóztam, megborsoztam és addig forraltam fedő alatt, amíg a víz elpárolgott róla. Ekkor lezártam alatta lángot és fedő alatt 15 percig párolódott még.

A párolt rizzsel és céklasalátával tálaltam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr535012745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása