Hozzávalók:
· 25 dkg finomliszt
· 1 csomag sütőpor
· 4 tojás
· 25 dkg margarin
· 25 dkg kristálycukor
· 20 dkg darált mák
· 6 evőkanál meggydzsem
Elkészítés:
Kikeverjük a margarint a cukorral, a tojások sárgájával és a dzsemmel. A lisztbe keverjük a sütőport és a darált mákot. A masszához hozzátesszük a lisztes keveréket, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjéket. A sütőformába kanalazzuk a masszát, mindegyik tetejére tegyünk 2-3 szem kimagozott meggyet, előmelegített sütőbe tesszük, 200 oC-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Meghinthetjük porcukorral.
Ezekből a hozzávalókból 24 darab süteményünk lesz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.