Cseh fánk, tarledli, dorkedli,talkedli néven ismert ez a gyermekkorom óta kedvelt tészta, amit szívesen készítek.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 3 dl tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 dkg friss élesztő
- csipet só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 dl étolaj
- étolaj a sütéshez
Kis langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt. Egy nagy tálban összekevertem a lisztet, tojást, langyos tejet, 1 dl étolajat, a kristálycukrot. Mindezt picit megsóztam és hozzáöntöttem az élesztős tejet, jól összekevertem galuskatészta állagúra. A kevert tésztát meleg helyen egy óra hosszat kelesztettem a sütésig.
Egy nagy serpenyőben étolajat melegítettem. Amikor felmelegedett az olaj, evőkanál segítségével egy kanálnyi tésztát tettem az olajba, kicsit ellapítottam, hogy ne legyen túl vastag. A bő olajban, kis lángon mindkét oldalát szép pirosra sütöttem.
Házi baracklekvárral tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.