”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.10. 17:35 *amari

Tarkedli

Cseh fánk, tarledli, dorkedli,talkedli néven ismert ez a gyermekkorom óta kedvelt tészta, amit szívesen készítek.

 

 

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • étolaj a sütéshez
Kis langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt. Egy nagy tálban összekevertem a lisztet, tojást, langyos tejet, 1 dl étolajat, a kristálycukrot. Mindezt picit megsóztam és hozzáöntöttem az élesztős tejet, jól összekevertem galuskatészta állagúra. A kevert tésztát meleg helyen egy óra hosszat kelesztettem a sütésig.
Egy nagy serpenyőben étolajat melegítettem. Amikor felmelegedett az olaj, evőkanál segítségével egy kanálnyi tésztát tettem az olajba, kicsit ellapítottam, hogy ne legyen túl vastag. A bő olajban, kis lángon mindkét oldalát szép pirosra sütöttem.

Házi baracklekvárral tálaltam.

 

Szólj hozzá!

Címkék: cseh fánk talkedli tarledli dorkedli házi baracklekvár


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr621661628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása