Biztosan elegánsabbnak tűnne, ha a krumplit burgonyának nevezném, de én így szeretem. Gondolom senkinek se okoz meglepetést sokak kedvence a krumplifőzelék.
Hozzávalók:
· 1 kg krumpli
· 1 fej vöröshagyma
· 1 zöldpaprika
· tej
· 2 dl tejföl
· só
· 2- 3 darab babérlevél
· ecet
· 1 evőkanál finomliszt
A krumplit meghámoztam, megmostam és kis kockákra vágtam. Egy lábosba tettem, hozzáadtam egészben a vöröshagymát, paprikát, megsóztam, annyi tejet öntöttem rá, hogy ellepje, majd megfőztem. Vigyázni kell, hogy ki ne fusson, és sűrűn kell kevergetni, hogy le ne ragadjon. Amikor már puha a krumpli, akkor kiveszem belőle a hagymát és a paprikát, felöntöttem tejjel és kicsit széttörtem a krumplit és hozzáadtam a babérleveleket. Nem az egészet töröm szét, mert szeretjük darabosan is a krumplit. Egy kis tálban habarást készítettem. 2 dl tejfölbe egy evőkanál lisztet kevertem és egy kis hideg tejjel csomómentesre kevertem, majd ráöntöttem a krumplira és összeforraltam. Ízesítettem egy evőkanál 10 %-os étkezési ecettel.
Párizsi szelet
Pár szelet sertéskarajt kiklopfoltam, megsóztam. Finomlisztbe, felvert tojásba, majd újra a lisztbe forgattam meg a hússzeleteket és forró olajban kisütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.