Kellemes ízű levest készítettem ma csirkemellből, de pulyka, borjú vagy sertéshússal is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1,5 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg csiperke gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 1, 5 l alaplé
- 1 kiskanál tárkony
- 1 kávéskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál finomliszt
A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat és fehéredésig pároltam. Ekkor hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, megsóztam és így is pároltam még egy kicsit, majd megszórtam 1 evőkanál finomliszttel, az őrölt fehér borssal, így pirult még 2-3 percig, ezután felöntöttem másfél liter csontlével, megszórtam a tárkonnyal és így főztem addig, amíg a hús és a zöldségek is puhára főttek. Amikor készen lett, hozzákevertem még a tejszínt és még tettem rá egy kis tárkonylevelet, majd forrón tálaltam. Kis citromlével lehet savanyítani, aki úgy szereti.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.