Amikor a lányom még kicsi volt és nem volt időm a palacsinta sütögetéshez, akkor sütöttem tejes pitét, hiszen a tésztája egyszerű, édes palacsintatészta. Gyorsan összeállítható, hidegen és melegen tálalva is nagyon ízletes.
Hozzávalók:
· 40 dkg finomliszt
· 3 darab egész tojás
· 4 dl tej
· 4 evőkanál kristálycukor
· csipet só
· 1 dl étolaj
· 15 dkg mazsola
· baracklekvár
A tojást, tejet, lisztet, kristálycukrot csipet sóval egy nagy keverőtálban 3 perc alatt csomómentesre kevertem elektromos tésztakeverővel. Belekevertem a mazsolát is, de a mazsola el is maradhat. Kicsit sűrűbb állagú, de folyós palacsintatésztát kaptam. Egy 32 cm x 22 cmes tepsit kikentem étolajjal, ebbe öntöttem bele a tésztát. Előmelegítettem keverés közben a villanysütőt 180 oC-ra, légkeveréses módra állítottam és így sütöttem készre a pitét. Kivettem a sütőből, ezután még pihent egy fél órát majd nagyobb kockákra szeleteltem.
Megszórhatjuk porcukorral, én csak baracklekvárral tálaltam.
Egyszer egy Kecskemét környéki csárdában ettem ilyen tejes pitét, ott a forró baraclekvárhoz kevertek még gondolatnyi barackpálinkát is, ami különleges ízt adott neki.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.