HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.13. 10:38 *amari

Kocsonya

Évente egyszer-kétszer szoktam kocsonyát főzni, a férjem nagyon szereti. Nem sok gond van a főzésével, csak ki kell várni, amíg készen lesz.

Hozzávalók: 

  • 2 darab bőrös sertéscsülök
  • 2 darab sertésköröm, füle, farka
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • 2 darab nagy vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 darab szárított erős cseresznyepaprika
  • pár szem egész feketebors
  • só ízlés szerint.
A csülköket és a körmöket gondosan megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és egy 5-6 literes fazékba tesszük a megtisztított zöldségekkel, fűszerekkel együtt. Annyi hideg vizet öntsünk rá, ami a főzőedényben az összetevőket ellepi. Lassú tűzön forraljuk fel, majd így, lassú lángon, fedő alatt főzzük kb. 3-4 óra hosszat, ill. addig, amíg a lé már kellően ragacsos, hideg tányérra cseppentve deredni kezd, a csontról könnyen leszedhető majd a bőr, a hús. Kicsontozás után a puha húst, bőrkét felszeleteljük és tányérokba, hőálló tálkákba tesszük. Aki szereti, tehet a hús mellé karikára vágott sárgarépából, petrezselyemgyökérből is. A kiadagolt húsra, zöldségre ezután rászűrjük a levet, majd hideg helyre tesszük. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, ott pár óra alatt a lé megdermed, megkocsonyásodik. A tetejére tálalás előtt szórhatunk őrölt paprikát.
Én pár egész tojást is bele szoktam főzni a végén. Keményre főzöm a tojásokat, megtisztítom, félbe vágom és ezt is tányérra téve leöntöm lével és hagyom megdermedni.
Citromlével, ecetes tormával kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: kocsonya fül fokhagyma farok csülök sertéscsülök cseresznyepaprika sertésköröm


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr361754204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása