Egyik kedvenc hazai gyümölcsöm a málna. Most éppen nincs szezonja, így a fagyasztóból került elő a tortához.
Hozzávalók a tésztához:
· 3 tojás
· 3 evőkanál porcukor
· 3 evőkanál finomliszt
· csipet só
A fenti anyagokból piskótatésztát kevertem és egy 24 cm átmérőjű torta formában megsütöttem és hagytam kihűlni.
Krém:
· 10 dkg vaj
· 25 dkg mascarpone
· 4 kanál porcukor
· 1 csomag tortazslé
· 50 dkg málna
A fagyasztott málnát egy szűrőben olvasztottam ki, lecsepegtettem.
A vajat a mascarponéval és a porcukorral egy keverőgéppel habosra kevertem, majd hozzáadtam két marék málnát és ezzel is jól összekevertem. A málnától szép világos rózsaszínű lett a krém, amit a torta formában levő piskótára kentem. A krém tetejére szórtam a maradék málnát, szépen elrendeztem rajta.
3 dl vízben feloldottam a porcukrot, belekevertem a tortazselét, hozzáöntöttem a kiolvasztott málna levét és összeforraltam, majd kevergetve lehűtöttem. Amikor már csak langyos volt a zselés folyadék, akkor ráöntöttem a torta tetejére és hűtöbe tettem pár órára.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.