”Szavazz

HTML

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.03.11. 19:02 *amari

Sajtos pogácsa

Vendégváró pogácsát készítettem ma. Az eredeti receptjét egy barátomtól kaptam, amiben sütőpor szerepelt az élesztő helyett, de nekem jobban ízlik élesztősen. A felhasznált sajtok lehetnek más ízűek is, van, hogy füstölt sajtot reszelek a tésztába. A sok sajttól-vajtól napokig élvezhető lesz és nem szárad ki, bár nagyon hamar fel szoktuk falni.

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg reszelt feta sajt
  • 40 dkg reszelt ementáli sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1, 5 dl langyos tej
  • 1 kis kanál kristálycukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 4 kávéskanál só
  • 15 dkg lágy vaj a tészta kenéséhez
  • 1 egész felvert tojás kenéshez a tetejére 
Szitált finomlisztbe belekevertem a reszelt sajtot, majd belemorzsoltam a 30 dkg vajat.
Az élesztőt megfuttattam a langyos cukros tejben, majd hozzáöntöttem a lisztes-sajtos keverékhez, hozzáadtam a 3 tojás sárgáját, a tejfölt, sót és összegyúrtam az egészet. Lágy tésztát gyúrtam, majd meleg helyre tettem kelni egy fél órára. Ezután lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, összehajtottam és pihentettem egy fél órát, majd megint nyújtás és vajas kenés, kelesztés jött.
Fél óra múlva újra kinyújtottam a tésztát kb. 2 újnyi vastagságúra, a tetejét megkentem felvert egész tojással, meghintettem reszelt sajttal és egy 4 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat, itt is pihent még egy fél órát, majd 180 oC-ra melegített villanysütőben világosbarnára sütöttem.
 

1 komment

Címkék: vaj feta sajt sajtos pogácsa ementáli sajt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr251832140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.18. 17:36:05

aaahhhh, de átkozottul jól néz ki, basszus.. meg a zserbó is. ahh.. éhenhalok menten.
süti beállítások módosítása