Gyakran sütök pogácsát, hogy legyen mit rágcsálni. Most túrós pogácsa készült.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 40 dkg tehéntúró
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 2, 5 dkg élesztő
- só
- 1 egész tojás ( a kenéshez)
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatam 1 dl langyos tejben. Összedolgoztam a lisztet, a vajat, a túrót, a tojások sárgáját, megsóztam, hozzáadtam a tejes élesztőt és lágy tésztát gyúrtam, majd egy fél órát meleg helyen kelesztettem. Ezután egy nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtottam a tésztát, a tetejét bevagdaltam és kiszaggattam a pogácsákat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. A tetejét megkentem felvert tojással, egy negyed órát még a tepsiben pihentettem.
Közben a sütőt 200 o C-ra melegítettem, majd betettem sülni a pogácsákat. 30 perc alatt szép világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal