Ez a leves is családunk egyik kedvence, mert sok zöldség van benne és hús is. Az eredeti recept szerint birkahússal készül, de ezzel ritkán főzök, így kicsit hamis a levesem, de így is finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csöves zöldpaprika (ha szeretjük, lehet erős is)
- 1-2 paradicsom
- 2 nagy burgonya
- 2-3 sárgarépa
- 20 dkg zöldbab
- só
- 1 evőkanál apróra vágott friss kaporlevél
- 1-2 babérlevél
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
A húst kis kockákra vágtam.
Megtisztítottam a zöldségeket, kis darabokra vágtam a krumplit, karikákra a sárgarépát, kis darabkákra a zöldbabot.
Apróra vágtam a vöröshagymát és felmelegített zsírban megfonnyasztottam, majd rátettem a húst és fehéredésig pirítottam. Hozzátettem a paradicsomot, zöldpaprikát egészben, az apróra vágott fokhagymát, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, megsóztam és így főztem 35 percig, addig, amíg már majdnem puha lett a hús. Ekkor beletettem a krumplit, sárgarépát, zöldbabot, hozzáadtam 2 babérlevelet és az őrölt köményt, felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd így főztem lefedve addig, amíg minden puhára főtt.
A lisztet jól elkevertem a tejföllel, pótoltam az elforrt folyadékot, majd a habarást belekevertem a levesbe és felforraltam.
Tálalás előtt friss, apróra vágott kaporlevéllel szórtam meg a forró leves tetejét.
Ízesíthetjük még fokhagymás ecettel is.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.